GROHE BLUE pure

Omvendt Osmose

Hvad er omvendt osmose?

Omvendt osmose er en proces, der bruges til at fjerne forurenende stoffer og andre stoffer fra vand ved at presse det gennem en semi-permeabel membran. I denne proces tvinges vandet gennem membranen under højt tryk, og de fleste større partikler og forurenende stoffer filtreres fra. Resultatet er rent og filtreret vand, der kan bruges til en række formål, såsom drikkevand, akvarier og industrielle processer.

Membranerne, der anvendes i omvendt osmose, er lavet af en polymer, der har små porer eller huller i det. Disse huller er så små, at kun vandmolekyler kan passere gennem dem, mens større molekyler og partikler, såsom salte, mineraler, pesticider og tungmetaller, ikke kan passere gennem membranen. Som følge heraf filtrerer omvendt osmose-teknologi disse forurenende stoffer og andre stoffer fra vandet, og det resulterer i et rent og klart vand (bakterier, hormoner, kemikalier, mikroplastik og tungmetaller er altså fjernet efter denne proces).

Omvendt osmoseanlæg bruges i stor udstrækning i industrien til at rense vand til brug i produktionen af forskellige produkter, såsom farmaceutiske produkter, fødevarer og drikkevarer. Det bruges også i hjemmet til at producere rent drikkevand fra vandhanen, og det er en populær teknologi til at filtrere vand i akvarier. Omvendt osmose er en af de eneste og mest effektive metoder til at komme af med PFAS- og PFOS stoffer.

Det er vigtigt at bemærke, at omvendt osmose kun kan fjerne forurenende stoffer og mineraler fra vandet, og at det kan være nødvendigt at tilføje mineraler til vandet igen efter filtrering for at opretholde en sund mineralbalance i vandet.

Med GROHE Blue Pure omvendt osmoseanlæg med mineral filter, tilføjes alle de rigtige mineraler igen til vandet efter RO filtreringen.

seemere

Omvendt osmoseanlæg - Det mest effektive middel mod PFAS

Ifølge EPA (U.S. Enviromental Protection Agency) er omvendt osmose den eneste effektive måde hvorpå du kan reducere PFAS i dit drikkevand. De konkluderer at omvendt osmose er en ekstrem effektiv måde at fjerne PFAS:

High-pressure membranes, such as nanofiltration or reverse osmosis, have been extremely effective at removing PFAS. Reverse osmosis membranes are tighter than nanofiltration membranes. This technology depends on membrane permeability. A standard difference between the two is that a nanofiltration membrane will reject hardness to a high degree, but pass sodium chloride, whereas reverse osmosis membrane will reject all salts to a high degree. kilde: https://www.epa.gov/sciencematters/reducing-pfas-drinking-water-treatment-technologies

PFAS eller

PFOS?

Det er i princippet det samme, hvilket mange dog ikke ved! PFOS er nemlig en undergruppe af PFAS, og er desværre utroligt skadeligt.

Der har været flere fund af de skadelige stoffer forskellige steder i Danmark (DR.dk) især efter brug af brandslukningsskum fra tidligere år. Dette er heldigvis nu blevet ulovligt at bruge, men derfor findes de skadelige stoffer stadig i rigtig mange boringer, og i op mod hver 5. kommune er der et fund af PFOS i højere eller mindre grad. I Korsør var indholdet så højt at det kunne spores i borgernes blod. Er der PFOS/PFAS i i vandet i området hvor du bor, kan det derfor være en god idé at filtrere sit drikkevand med et omvendt osmoseanlæg.

seemere

Er der PFAS i vandet hvor du bor?

Der er PFAS i grundvandet i hver femte kommune. Selvom der er tale om ganske små mængder af stoffet, så er dette stoffer, der hvis de akkumuleres i kroppen, kan have negative konsekvenser og kategoriseres som kræftfremkaldende stoffer.

Er du i tvivl om der er et forhøjet niveau af PFAS der hvor du bor? Så tjek kort over PFAS i de forskellige kommuner.

Er der PFAS i dit område, eller vil du blot være på den sikre side, så er der heldigvis hjælp at hente. Med et omvendt osmoseanlæg kan du reducere PFAS/PFOS og andre typer af bakterier, hormoner, kemikalier, mikroplastik og tungmetaller i drikkevandet. I det omvendte osmoseanlæg sidder der en finmasket membran som filtrerer alle disse uønskede stoffer fra.

GROHE Blue Pure haner til
omvendt osmoseanlæg

Vil du gerne koble dit omvendt osmoseanlæg op til en vandhane, så du kan få filtreret vand direkte fra hanen, så tjek vores GROHE Blue Pure haner. GROHE Blue Pure hanerne er kompatible med det omvendte osmoseanlæg.

De moderne vandhaner passer perfekt ind i ethvert køkken. Hanerne har et elegant og minimalistisk design og er nemme at rengøre og vedligeholde, og den er lavet af materialer af høj kvalitet, der sikrer holdbarhed og lang levetid.

GROHE BLUE PURE
OMVENDT OSMOSEANLÆG

Med dette nye GROHE Blue Pure omvendt osmoseanlæg tilføjer GROHE to nye filtre til deres produktserie. Filtrene reducerer skadelige stoffer i dit drikkevand derhjemme.

GROHE vandfiltre bruger forskellige teknologier til at fjerne forurenende stoffer fra drikkevandet. De nye filtre skiller sig ud ved at benytte RO (reverse osmosis / omvendt osmose). Filtrene hjælper med at reducere niveauer af klor, bly, pesticider, PFAS/PFOS og herbicider i vandet. Med et omvendt osmoseanlæg forbedrer du både smagen og kvaliteten af drikkevandet.

GROHE BLUE PURE
OMVENDT OSMOSEANLÆG

Sammensæt din helt egen GROHE Blue Pure løsning her

Pladskrav i skab

Filtrerer følgende

Installeret af Watertrade

Udvidet 3 årsgaranti *

Opsummering

Samlet rabat
Samlet pris
Bestil

*For at få 3 års garanti skal dine produkter registreres hos GROHE. Efter bestilling modtager du en guide til hvordan du registrerer dine produkter.

Ingen konto? Opret en her