Omvendt osmoseanlæg

Viser 1-2 af 2 element(er)

Med dette nye GROHE Blue omvendt osmoseanlæg tilføjer GROHE to nye filtre til deres produktserie. Filtrene reducerer skadelige stoffer i dit drikkevand derhjemme. GROHE vandfiltre bruger forskellige teknologier til at fjerne forurenende stoffer fra drikkevandet. De nye filtre skiller sig ud ved at benytte RO (reverse osmosis / omvendt osmose). Filtrene hjælper med at reducere niveauer af klor, bly, pesticider, PFAS/PFOS og herbicider i vandet. Med et omvendt osmoseanlæg forbedrer du både smagen og kvaliteten af drikkevandet.

GROHE Blue Pure haner til omvendt osmoseanlæg

Vil du gerne koble dit omvendt osmoseanlæg op til en vandhane, så du kan få filtreret vand direkte fra hane, så tjek vores GROHE Blue Pure haner. GROHE Blue Pure hanerne er kompatible med det omvendte osmoseanlæg. De moderne og vandhaner passer perfekt ind i ethvert køkken. Hanerne har et elegant og minimalistisk design og er nemme at rengøre og vedligeholde, og den er lavet af materialer af høj kvalitet, der sikrer holdbarhed og lang levetid.

Hvad er omvendt osmose egentlig?

Omvendt Osmose er en proces, der bruges til at fjerne forurenende stoffer og andre stoffer fra vand ved at presse det gennem en semi-permeabel membran. I denne proces tvinges vandet gennem membranen under højt tryk, og de fleste større partikler og forurenende stoffer filtreres fra. Resultatet er rent og filtreret vand, der kan bruges til en række formål, såsom drikkevand, akvarier og industrielle processer. Membranerne, der anvendes i omvendt osmose, er lavet af en polymer, der har små porer eller huller i det. Disse huller er så små, at kun vandmolekyler kan passere gennem dem, mens større molekyler og partikler, såsom salte, mineraler, pesticider og tungmetaller, ikke kan passere gennem membranen. Som følge heraf filtrerer omvendt osmose-teknologi disse forurenende stoffer og andre stoffer fra vandet, og det resulterer i et rent og klart vand (bakterier, hormoner, kemikalier, mikroplastik og tungmetaller er altså fjernet efter denne proces).

Omvendt osmose bruges i stor udstrækning i industrien til at rense vand til brug i produktionen af forskellige produkter, såsom farmaceutiske produkter, fødevarer og drikkevarer. Det bruges også i hjemmet til at producere rent drikkevand fra vandhanen, og det er en populær teknologi til at filtrere vand i akvarier. Det er vigtigt at bemærke, at omvendt osmose kun kan fjerne forurenende stoffer og mineraler fra vandet, og at det kan være nødvendigt at tilføje mineraler til vandet igen efter filtrering for at opretholde en sund mineralbalance i vandet.

PFAS eller PFOS?

Det er i princippet det samme, hvilket mange dog ikke ved! PFOS er nemlig en undergruppe af PFAS, og er desværre utroligt skadeligt. Der har været flere fund af de skadelige stoffer forskellige steder i Danmark (DR.dk) især efter brug af brandslukningsskum fra tidligere år. Dette er heldigvis nu blevet ulovligt at bruge, men derfor findes de skadelige stoffer stadig i rigtig mange boringer, og i op imod hver 5 kommune er der et fund af PFOS i højere eller mindre grad. I Korsør var indholdet så højt at det kunne spores i borgernes blod.

Er der PFAS i vandet hvor du bor?

Der er PFAS i grundvandet i hver femte kommune. Selvom der er tale om ganske små mængder af stoffet, så er dette stoffer, der hvis de akkumuleres i kroppen, kan have negative konsekvenser og kategoriseres som kræftfremkaldende stoffer. Er du i tvivl om der er et forhøjet niveau af PFAS der hvor du bor? Så tjek kort over PFAS i de forskellige kommuner.

TJEK PFAS

Er der PFAS i dit område, eller vil du blot være på den sikre side, så er der heldigvis hjælp at hente. Med et omvendt osmose anlæg kan du reducere PFAS/PFOS og andre typer af bakterier, hormoner, kemikalier, mikroplastik og tungmetaller i drikkevandet. I det omvendte osmose anlæg sidder der en finmasket membran som filtrerer alle disse uønskede stoffer fra.

Ingen konto? Opret en her